Silkeborggenserne drømmer om fællesskabet

Holmsø Boligresorts i Silkeborg er indflytningsklart i starten af 2023, men interessen har været overvældende i flere måneder. De moderne lejligheder forenet med ekstraordinære faciliteter som wellnessområde og orangeri er eftertragtede og lokker hundredvis af beboere til – og flere byggerier af samme art er i støbeskeen.

Ejendomsudvikleren bag Holmsø Boligresorts har oplevet en overvældende interesse, og det tyder på, at det innovative koncept rammer tidens tendenser på kornet. I seniorbofællesskabet kan beboerne nyde livet i fællesskab med andre i samme livsfase, slippe for vedligehold af det store hus og samtidig nyde den rolige tilværelse i deres egne lejligheder.

Hele året igennem kan de nyde godt af de mange faciliteter, såsom cirkeltræning, foredrag, fællesspisning, temaaftener og korsang. De skiftende årstider kan nydes gennem lejlighedens store vinduer, og når foråret står for døren, kan beboerne dyrke tomatplanter i orangeriet eller indtage aftensmaden på de store grønne, fællesarealer.

Alle har deres egen privatsfære, men på den anden side af døren venter fællesskabet – og det er en boligtype, der vinder indpas i samfundet, og som tiltrækker et stort antal beboere. Vibeke Harlund, ledende aktivitetsvært og konceptansvarlig i Holmsø Boligresorts, fortæller om interessen:

Allerede inden vi havde taget de første spadestik til byggeriet i Silkeborg, var der flere hundrede på venteliste. Det er tydeligt, at vi rammer et behov på flere planer med et nytænkende koncept. Med den attraktive placering er beboerne tæt på byens muligheder, samtidig med at de har fællesfaciliteterne lige uden for døren.
Vibeke Harlund
Vibeke Harlund
Ledende aktivitetsvært og konceptansvarlig

Et boligkoncept til det moderne samfund

Antallet af ældre borgere stiger i Danmark, men den udfordring har ejendomsmarkedet ikke holdt sig i trit med. Det efterlader på nuværende tidspunkt og de kommende år et presserende behov for seniorboliger af forskellige typer. Det gælder blandt andet de servicerede seniorbofællesskaber.

En rapport fra Realdania peger på, at op mod 80.000 ældre overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste fem år. Derudover lever mange seniorer et mere aktivt liv end tidligere – bedsteforældregenerationen spilder ikke tiden, men bruger deres hverdag på at pleje relationer, krop og sind. Men der er modsat også et højt antal ældre, der føler sig ensomme. Helt op mod 100.000 ifølge samme rapport.

Det gør seniorboligkonceptet Holmsø til et eftertragtet sted at udleve drømmene for den tredje alder.

Opførslen af Holmsø Silkeborg er i fuld gang, og til marts næste år rykker beboerne ind i det nye boligresort. Visualisering: AART Architects.
Opførslen af Holmsø Silkeborg er i fuld gang, og til marts næste år rykker beboerne ind i det nye boligresort. Visualisering: AART Architects.

Holmsø Boligresorts: Fællesfaciliteter og trygge rammer

I Holmsø Boligresorts er der højt til loftet og mulighed for medbestemmelse. Det nye boligkoncept kombinerer “bolig” med “resort” – det vil sige gedigne lejligheder, hvor beboerne kan nyde hverdagen med et 800 kvadratmeter stort fællesareal med plads til kreativ og aktiv udfoldelse.

Og det er et koncept, der lokker beboere til. Vibeke Harlund oplever, at mange af de kommende beboere drømmer om at bo på en mere fællesskabsorienteret måde:

“I Holmsø-konceptet låner vi elementer fra de klassiske bofællesskaber i forhold til fællesspisning og sammenhold på tværs af husnumrene. Men fællesskabet er altid valgfrit. Du kan sagtens bo her, selvom du kun vil deltage en gang om måneden eller sjældnere. Tanken er at give hverdagen et strejf af feriestemning med daglige aktiviteter, hvor der ikke er langt til naboen. Det giver mulighed for at stifte nye bekendtskaber, hvilket kan være en udfordring for nogle grupper”.

Oplev. Hver dag. Drømmer du om at flytte fra din nuværende bolig til noget mindre og mere praktisk? I Holmsø skal du ikke tænke på praktisk og krævende vedligehold. Vores boligresorts er tilpasset behovet for en aktiv og social tilværelse. Udover din egen private lejlighed også adgang til en lang række ekstraordinære fællesfaciliteter, så du kan nyde livet med de fysiske og sociale aktiviteter, som du sætter mest pris på. Læs mere om faciliteterne

Beboerne er med til at sætte dagsordenen 

Holmsø Boligresorts er mere end blot sporadiske boliger og et fælleshus. Det er et gennemtænkt koncept placeret i attraktive vækstbyer i kort afstand til alle byens tilbud. De ekstraordinære aktiviteter og grønne arealer giver fællesskabet mulighed for at blomstre og får livskvaliteten til at vokse.

Mange over 55 har et ønske om at flytte fra det store hus til en mindre lejlighed i byen med væsentligt mindre vedligehold – og den tredje alder er i dag ikke synonym med at sætte farten ned. Pensionsalderen bliver i højere grad brugt på diverse aktiviteter, der øger livskvaliteten, og som bidrager til det gode helbred, både mentalt og fysisk.

Rammerne i Holmsø er skabt for at imødekomme de drømme. Der bliver ansat aktivitetsværter, som hjælper beboerne med at arrangere og koordinere. Det bidrager til medansvar og giver plads til, at alle kan byde ind til fællesskabet. Ønsker en beboer at være primus motor på en vandretur, hjælper aktivitetsværten med at stable turen på benene. Vibeke Harlund uddyber idéen:

Der er fokus på hver enkelt beboers ønsker og drømme. Aktivitetsværten sørger for at lytte til alle og planlægge varierede arrangementer ud fra det. Målet er at skabe de bedste rammer for en aktiv og social livsstil – og fylde boligresortet op med glade beboere, der føler sig hjemme og trygge.
Vibeke Harlund
Vibeke Harlund
Ledende aktivitetsvært og konceptansvarlig
I Holmsø Boligresorts hjælper aktivitetsværten med at arrangere tilbud om frivillige aktiviteter som vandreture, fællesspisning, yoga, foredrag, korsang og meget mere.
I Holmsø Boligresorts hjælper aktivitetsværten med at arrangere tilbud om frivillige aktiviteter som vandreture, fællesspisning, yoga, foredrag, korsang og meget mere.

Skriv dig på venteliste til fremtidens seniorboliger

Hvis alt går efter planen, kan de nye beboere rykke ind i lejlighederne i foråret 2023. Og det store fællesareal med spafaciliteter, fitnesslokale, grønt orangeri og spisesal står blot og venter på at blive fyldt med forventningsfulde beboere.

Boligresortet har potentialet til at løse mange af de udfordringer, der er på området. Det gælder både mismatchet mellem udbud og efterspørgsel, men også den ensomhed, mange i den tredje alder oplever.

Realdania har lavet undersøgelser med beboere i seniorbofællesskaber, og her taler tallene sit tydelige sprog. Hele 93 % fortæller, at deres livskvalitet er øget efter indflytning – og det kan der være mange grunde til. Det kan både skyldes glæden ved mindre vedligehold, de nye relationer eller den nemmere adgang til aktiviteter, der udvider horisonten og gør hverdagen mere meningsfuld.

Uanset hvad er der et stort fremtidsperspektiv i seniorbofællesskaber med integrerede services.

Er du interesseret i at komme på ventelisten til Holmsø Boligresorts i Silkeborg? Så kan du gøre det her .

Måske du også kunne været interesseret i 

Hverdagen i Holmsø

23 november 2023

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø og inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres nye lejligheder.

Åbningsfest af Holmsø Boligresorts

29 august 2023

Mere end 2000 mennesker lagde vejen forbi Solsikkevænget, Silkeborg, hvor man på en guidet rundvisning, kunne få lov at opleve alle faciliteterne.