Så meget kan du spare i en energieffektiv bolig

Skal du flytte i en nybygget lejlighed eller blive boende i din gamle bolig? Det kan være svært at vide, hvad der er det helt rigtige valg for dig. En af de mest iøjnefaldende fordele ved nybyggeri er de lave energiudgifter, og en energianalyse fra Dansk Byggeri viser, at der er meget at spare.

Vinduer og døre, der holder på varmen. Lofter og gulve, der er isoleret. Nye boliger er generelt mere tætte, og det ses tydeligt på energiregningen. Hele 84 procent af danskernes energiforbrug går nemlig til rumopvarmning og varmt vand, og derfor er der meget at spare hver måned ved at vælge en energieffektiv bolig. Det fastslår Byggeriets Energianalyse 2019, som Dansk Byggeri har foretaget.

Alt efter hvornår din bolig er bygget, kan du spare op til 90 procent af udgifterne til el, vand og varme ved at flytte ind i et nybyggeri, der er bygget efter Bygningsreglementets krav til energiforbrug. Denne store besparelse venter særligt på dig, der i dag bor i et 140 kvm. stort hus bygget mellem 1961 og 1979, som ikke er renoveret.

Men tal fra Byggeriets Energianalyse viser også, at bor du i en bolig bygget fra 1980 til 1998, bruger du cirka 50 procent mere energi end i en nybygget bolig. Der er altså mange penge at spare på energiregningen ved at flytte i en nybygget bolig.

Få et lavere energiforbrug i Holmsø

Nybyggede boliger skal i dag leve op til en lang række krav end før i tiden. Holmsø Silkeborg er bygget efter det nyeste bygningsreglement, BR18. Det betyder, at du som lejer flytter ind i en energieffektiv bolig, som lever op til en lang række energikrav, der medvirker til et lavt energiforbrug og dermed lavere omkostninger.

Det er vigtigt for os at skabe bæredygtige byggerier, så det kommer den enkelte lejer til gode i hverdagen igennem gennemtænkte, gode og sunde boliger.
Michael Hedelund
Michael Hedelund
Driftschef

At vælge et nybyggeri er nemlig også på mange måder et sundt valg. Ikke kun på grund af de lavere forbrugsomkostninger, men også på grund af tætheden, det gode indeklima og det faktum, at de skal leve op til alle love og regler.

Holmsø Silkeborg er energioptimeret med blandt andet energirigtige materialer med høj isolering, ventilationsanlæg med varmegenvinding og lavenergivinduer, hvilket gør vores boliger billige at sidde i rent energimæssigt.
Michael Hedelund
Michael Hedelund
Driftschef

Bygningernes betydning for miljøet 

Energi og klima står højt på befolkningens og politikernes dagsorden i disse år, og energieffektive bygninger er en vigtig forudsætning for den grønne omstilling, da bygninger står for cirka 40 procent af vores energiforbrug i Danmark. Derfor er det en stor fordel for miljøet, som tager mindre skade, når vi bruger mindre energi og har en energieffektiv opvarmning af vores bolig.

Er du træt af at fyre for fuglene? Læs mere om muligheden for at flytte ind i en af vores energieffektive boliger i Holmsø og alt det andet, du får med udover din bolig.

Måske du også kunne været interesseret i 

Hverdagen i Holmsø

23 november 2023

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø og inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres nye lejligheder.

Åbningsfest af Holmsø Boligresorts

29 august 2023

Mere end 2000 mennesker lagde vejen forbi Solsikkevænget, Silkeborg, hvor man på en guidet rundvisning, kunne få lov at opleve alle faciliteterne.