Skru op for humøret i orangeriet

Klart og stærkt om morgen og gyldent om aftenen. Intet slår solens lys. Og især i vintermånederne gælder det om at komme ud og få så meget dagslys som muligt. Lyset har nemlig stor betydning for vores sundhed og velbefindende, og langt de fleste af os bliver påvirket, når dagene bliver kortere, og mørket trænger sig på.

Visualisering af orangeriet i Holmsø Silkeborg.
Visualisering af orangeriet i Holmsø Silkeborg.

Vi har alle brug for lys for at fungere optimalt. Lys gør os aktive og har en positiv effekt på både vores humør og helbred. Og jo ældre vi bliver, desto vigtigere bliver det for os at få den rette mængde lys.

Derfor bliver det rummelige, opvarmede orangeri også central for både fællesskabet og sundheden i Holmsø Boligresorts, når dagene bliver kortere og temperaturen for lav til, at vi i tilstrækkelig grad kan nyde solens stråler i det fri.

Orangeriet giver mulighed for at opholde sig ude året rundt - uanset hvad temperaturen siger udenfor. Her kan beboerne nyde solens stråler og deltage i aktiviteter på tværs af mikrofællesskaber. Det kan være alt fra kreative sysler og bogklub til fællesspisning og kortspil.
Vibeke Harlund
Vibeke Harlund
Ledende aktivitetsvært

Lyset er vigtigt for vores helbred

Du har sikkert oplevet det før. Dit humør tager lige et nøk op, når solen titter frem på bag skyerne. I et interview med Samvirke forklarer overlæge på Psykiatrisk Center København, Klaus Martiny, at vi faktisk slet ikke egner os til at bo i det mørke, som vintermånederne byder os på disse breddegrader.

”Vi har brug for en vis mængde lys for at fungere optimalt. Lys gør os aktive og har en positiv effekt på vores humør. Derudover skærper lyset nogle centrale kognitive funktioner hos os. Det øger vores reaktionstid og gør, at vi tænker hurtigere og husker bedre” fortæller han.

Visualisering af orangeriet i Holmsø Silkeborg.
Visualisering af orangeriet i Holmsø Silkeborg.

Derfor påvirker lyset os ikke kun mentalt og humørmæssigt, men også rent fysisk, og det betoner igen vigtigheden af, at vi især i løbet af vinterhalvåret kommer ud i lyset og får så mange af de gavnlige stråler som muligt.

Du kan læse mere om orangeriet og de andre ekstraordinære faciliteter, som er en del af hverdagen i Holmsø, her.

Måske du også kunne været interesseret i 

Hverdagen i Holmsø

23 november 2023

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø og inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres nye lejligheder.

Åbningsfest af Holmsø Boligresorts

29 august 2023

Mere end 2000 mennesker lagde vejen forbi Solsikkevænget, Silkeborg, hvor man på en guidet rundvisning, kunne få lov at opleve alle faciliteterne.