Hverdagen i Holmsø

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø. Inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres lejligheder, og de 96 lejemål i Holmsø Silkeborg, er fuldt beboet. Det har stor betydning for naboskabet og hverdagen, hvor nye bekendtskaber udvikles og fællesskaber opstår.

Opgangsvis har beboerne afholdt fællesspisning, for at lære alle de nye naboer at kende
Opgangsvis har beboerne afholdt fællesspisning, for at lære alle de nye naboer at kende

Højt engagement og ejerskab

I Holmsø har beboerne ikke blot mulighed for at bo, men også for at leve livet fuldt ud ved at deltage i en bred vifte af aktiviteter og arrangementer. Ugens planlagte aktiviteter spænder bredt og skaber masser af liv i fællesarealerne, hvor beboernes initiativ, interesser, og engagement tydeligt mærkes.

Som beboer har man mulighed for, på egen hånd at planlægge og udføre aktiviteter, festlige arrangementer, være Primus motor i de forskellige aktivitetsudvalg og lign. Der opleves altid god opbakning og hjælpsomhed, både før, under og efter sammenkomsterne. Og naturligvis kan man også vælge privatlivet i sin bolig, når man ønsker dette. Af større arrangementer som beboerne har planlagt og deltaget i, kan der bl.a. nævnes: “Tour de Rosé”, ålegilde, “Mortens aften” og inden længe er det tid til julefrokost. De ugentlige aktiviteter drives af mange entusiastiske beboere eller faciliteres af aktivitetsværten og skaber et godt hverdagsliv og nye vaner. Caféudvalget står f.eks. klar 3 gange ugentligt, med friskbrygget kaffe, kage eller rundstykker, for at samle beboerne til hyggeligt samvær. Onsdag er samlingsdag for fællessang, med hyggeligt samvær i caféen efterfølgende. Desuden samler aktiviteter som krea, kortspil, holdtræninger og ikke mindst den meget populære fredagsbar beboere til fællesskaber og relationer.

I fitnesscentret finder man bl.a. et par friske og engagerede beboere, som glædeligt møder op (flere gange ugentligt) for at instruere, inspirere og motivere til god træning. Derudover står de tidligere fitnessinstruktører ligeledes for vores knæholdstræning, som finder sted i multisalen.

Selv når landsholdet spiller, er engagementet højt i Holmsø
Selv når landsholdet spiller, er engagementet højt i Holmsø

Den aktive hverdag i fokus

Vores dedikerede aktivitetsvært står altid klar til at hjælpe med at arrangere, inspirere og facilitere spændende aktiviteter, som planlægges i samarbejde med beboerne, ud fra deres hobbyer og interesser.

Der er fokus på hver enkelt beboers ønsker og drømme. Som aktivitetsvært sørger jeg for at lytte til alle og planlægge varierede aktiviteter ud fra det. Målet er at skabe de bedste rammer for en aktiv og social livsstil og fylde boligresortet op med glade beboere
Vibeke Harlund
Vibeke Harlund
Ledende aktivitetsvært og konceptansvarlig
Et eksempel på et aktivitetsprogram for en uge i Holmsø
Et eksempel på et aktivitetsprogram for en uge i Holmsø

Det ugentlige udvalg af aktiviteter og træningsudstyr gør det nemt for beboerne at efterkomme sundhedsstyrelsens anbefalinger om en sund livsstil.

Ved træning i Holmsøs fitnesscenter, kan man fx kombinere alle de anbefalede træningsformer fra Sundhedsstyrelsens side om, at vedligeholde kondition, muskel- og knoglestyrke, udstrækning og balance. Disse ting kan ligeledes trænes ved at deltage i nogle af ugens planlagte aktiviteter såsom gymnastik, knæhold, latindans, cykel- og gåture.
Alsidig træning giver større styrke og udholdenhed og er godt for både hjerte og lunger.

Ligeledes er det meget populært at besøge wellnessafdelingen for enten at træne i modstrømspoolen eller koble fuldstændig af og forny sine kræfter i spaen, saunaen, dampbadet og saltterapirummet.

Wellness afdelingen nydes og skaber samtidig nye bekendtskaber
Wellness afdelingen nydes og skaber samtidig nye bekendtskaber

Solstrålehistorier fra Holmsø

Flere beboere bruger vand-træningsbåndet dagligt eller flere gange om ugen, og særligt har det for en beboer betydet, at det igen er blevet muligt at gå på trapper i stedet for at tage elevatoren☀️

Flere beboere oplever smertelindring af gigtplagede fingre efter et eller flere ugentlige besøg i wellnessafdelingen. Saltterapien har ligeledes hjulpet dem, som lider af astma eller forstyrrede luftveje.

Og flere beboere oplever en meget positiv energi ved den forskel man kan være i andres liv.

Måske du også kunne været interesseret i 

Flot omtale af Holmsø Boligresorts

15 maj 2024

"Det er som om man er på ferie!" Vi har fået flot omtale med både forsiden og to store artikler i "Erhvervsmagasinet Vækstjylland". 

Åbningsfest af Holmsø Boligresorts

29 august 2023

Mere end 2000 mennesker lagde vejen forbi Solsikkevænget, Silkeborg, hvor man på en guidet rundvisning, kunne få lov at opleve alle faciliteterne.