Fællesskaber giver mod og lyst

Der er evidens for, at det er en rigtig god idé i alle aldre at opsøge fællesskaber. Fællesskaber får dig til at leve længere – og bedre. Og tætte relationer og fællesskaber er afgørende for, om vi har det godt.

Fællesskaber er et sted, hvor man kan udbygge sit netværk. Fællesskaber fremmer sundhed, tilfredsstiller basale behov, skaber mening og påvirker vores vaner positivt.

I fællesskaber kan man opleve følelsen af at leve livet, som en intens og positiv oplevelse. Man kan igennem fælles aktiviteter som vandreture og gymnastik få bekræftet sin egen kunnen. Og man opnår vigtig selvtillid og tro på fortsat at have oplevelser i livet.

Til foråret flytter beboerne ind i det første Holmsø Boligresort i Silkeborg, og en af dem er Mariann.

Jeg tænker, at fællesskabet kan få mig til at prøve nye ting, som jeg ikke har prøvet før.
Mariann
Mariann
Kommende beboer i Holmsø Silkeborg

Mariann har mange interesser, men er også nysgerrig og åben over for at prøve nyt. Hun har modet til at kaste sig ud i nye aktiviteter.

Når man når en alder, hvor man er uafhængig af hus, have eller hjemmeboende børn, har mange tid til nye oplevelser. Hvis man endda er så heldig at bo i et unikt fællesskab som Holmsø, er det en fantastisk basis for at prøve nyt. Et trygt fællesskab skaber nemlig suveræne præmisser for at have modet til at prøve nyt.

... Og fællesskaber tilføjer livet mening

Udførelse af aktiviteter i fællesskaber kan tilføre den enkelte meget mere mening i livet sammenlignet med aktiviteter udført på egen hånd. Man føler samhørighed og har et fælles mål med andre. Fællesskaber giver adgang til vigtige sociale relationer og en oplevelse af en fælles energi, som rækker ud over selve aktiviteten og tages med videre af den enkelte.

Derfor medvirker fællesskaber til et positivt udbytte, som er væsentlig større og rigere sammenlignet med udbyttet af aktiviteter gennemført uden for fællesskabet. Det væsentlige er, at vores tilstedeværelse og handlinger betyder noget for nogen, fordi vi er en del af en sammenhængende gruppe og integreret med mennesker omkring os.

Hvis de fælles aktiviteter endda har præg af fysisk sundhed, bliver det selvforstærkende. Fysisk sundhed er et vigtigt middel til fortsat at kunne tage del i sociale relationer og fællesskaber. Og sociale relationer har en positiv effekt på fortsat at have modet til at opsøge fællesskaber.

At være en del af et fællesskab bliver en social ressource, der medvirker til stabilitet i ens livsmønster og livsmuligheder. Der er mange muligheder for meningsfulde fællesskaber. F.eks. kan man gøre noget for andre, være med i en madklub, lave en cykelklub med andre eller snakke med naboen.

Leo er også en af de kommende beboere, der til foråret flytter ind i Holmsø i Silkeborg, og han glæder sig til alle de forskellige aktiviteter og det spontane fællesskab. Her ser han frem til at spille kort og petanque, brygge øl og lave mad sammen med mange forskellige holmsøbeboere. Leo er også helt sikker på, at han hurtigt kommer til at skabe sig en ny omgangskreds og engagere sig i andre menneskers liv.

Jeg vil spørge ind til folk. Jeg vil gerne gøre en forskel for fællesskabet.
Leo
Leo
Kommende beboer i Holmsø Silkeborg

Vil du vide mere om Holmsø Silkeborg?

Vil du vide mere om Holmsø Silkeborg? Så følg linket nedenfor og bliv klogere på både boliger, aktiviteter og fællesskabet. 

Måske du også kunne været interesseret i 

Hverdagen i Holmsø

23 november 2023

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø og inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres nye lejligheder.

Åbningsfest af Holmsø Boligresorts

29 august 2023

Mere end 2000 mennesker lagde vejen forbi Solsikkevænget, Silkeborg, hvor man på en guidet rundvisning, kunne få lov at opleve alle faciliteterne.