Lyst og fællesskab motiverer os til bevægelse

Vi har alle hørt det før. En fysisk aktiv livsstil fremmer sundheden og er med til at forebygge en lang række sygdomme. Mange dyrker derfor også motion for at blive sundere, men lysten til at bevæge kroppen er faktisk langt vigtigere. Det gør en ny rapport fra Danmark i Bevægelse os nu klogere på.

Hver dag bevæger vi os på et væld af måder. Vi går til og fra supermarkedet, vi gør rent i hjemmet, og mange dyrker også forskellige former for motion. Men hvad er det helt præcis, der får os op af sofaen og ud i aktivitet? At blive sundere? At være en del af et fællesskab? Eller er det at præstere og vinde?

Det giver Danmarks største måling af danskernes bevægelsesvaner, Danmark i Bevægelse fra Syddansk Universitet, nu helt nye svar på. Hvor man måske skulle tro, at sundheden toppede listen, så er lyst og det at kunne lide aktiviteten ifølge undersøgelsen den allerstærkeste faktor.

Lysten er den største motivation

Sundhed spiller stadig en vigtig rolle sammen med det at være en del af et fællesskab, som også vægtes højt for mange. Men går vi med ønsket om at bevæge os mere, end vi gør i dag, skal vi i højere grad fokusere på det, vi har lyst til og føler glæde ved.

Der er fokus på hver enkelt beboers ønsker og drømme. Som aktivitetsvært sørger jeg for at lytte til alle og planlægge varierede aktiviteter ud fra det. Målet er at skabe de bedste rammer for en aktiv og social livsstil og fylde boligresortet op med glade beboere.
Vibeke Harlund
Vibeke Harlund
Ledende aktivitetsvært og konceptansvarlig

Med beboerne i spidsen er der i Holmsø mulighed for at dyrke netop de aktiviteter, som du sætter pris på. Hvad enten det er yoga, boldspil, cykelture, naturtræning eller noget helt femte.

Motion forebygger sygdomme 

Forskning har længe afdækket gevinsterne for helbredet ved en fysisk aktiv livsstil, og den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at få mere bevægelse ind i livet og nyde godt af gevinsterne ved motion.

Regelmæssig motion fremmer både sundheden nu og her og er med til at forebygge en lang række sygdomme. Blandt andet virker fysisk aktivitet forebyggende hjertesygdom, type 2-diabetes og tyktarmskræft.

Sundhedsstyrelsen har lavet en række anbefalinger for voksne 65+

  • Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen. Aktiviteten skal være med moderat intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdags aktiviteter. Hvis de 30 minutter deles op, skal aktiviteten vare mindst 10 minutter. fordele.
  • Mindst 2 gange om ugen skal der indgå aktiviteter af mindst 20 minutters varighed, som vedligeholder eller øger konditionen og muskel- og knoglestyrken.
  • Lav udstrækningsøvelser mindst 2 gange om ugen af mindst 10 minutters varighed for at vedligeholde eller øge kroppens bevægelighed. Udfør desuden regelmæssigt øvelser for at vedligeholde eller øge balanceevnen
  • Fysisk aktivitet ud over det anbefalede vil medføre yderligere sundhedsmæssige

Se også med i videoen herunder, hvor Bente Klarlund, læge ved Center for Aktiv Sundhed, giver gode råd til at holde sig fysisk aktiv i hverdagen ved hjælp af nogle simple, gode motionsvaner.

 

Måske du også kunne været interesseret i 

Flot omtale af Holmsø Boligresorts

15 maj 2024

"Det er som om man er på ferie!" Vi har fået flot omtale med både forsiden og to store artikler i "Erhvervsmagasinet Vækstjylland". 

Hverdagen i Holmsø

23 november 2023

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø og inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres nye lejligheder.